DANIEL VEZOJA – promocija albuma

Prvi samostojni album Daniela Vezoje je luč sveta ugledal 9. decembra 2016. Ob izidu albuma je Daniel Vezoja posnel še videospot za tretji single albuma Where the Light Resides, ki nosi naslov Old Memory. Videospot je posnela produkcijska skipina Sonicyut.

Po uspešnem izidu albuma je 14. januarja 2017 v Pinelini dnevni sobi sledil še promocijski koncert. Do sedaj je Daniel v glavnem nastopal sam, ob tej priložnosti pa se mu je na odru pridružilo nekaj glasbenih prijateljev. Iz Dublina Joanna Marie, s katero sta posnela dve pesmi na albumu. Poleg nje so nastopili še Pija Vidmar na violini, Dejan Slak na wurlitzerju in Martin Koncilija na kontrabasu. Prav tako pa se jim je pridružil še Enrico Cipollini iz Ferrare z dobrom.

Daniel Vezoja je v osnovi singer-songwriter, ki prihaja iz Brežic. Po razpadu bivše skupine TrainStation je pričel s solo akustičnim projektom. Od izdaje prvega singla je imel veliko nastopov tako v tujini kot tudi doma. Med večjimi nastopi so otvoritev za Damiena Jurada in Lolo Marsh v Kino Šiški, Dillon v klubu A38 v Budimpešti, Festival Lent v Mariboru, festival MENT v Ljubljani, Ferrara Art Festival v Italiji, Indirekt Festival v Beogradu, Canalaphonic Festival v Dublinu ter pomladna turneja z Jardier po Sloveniji.

  • Naročnik: Daniel Vezoja
  • Kdaj: jesen 2016 in zima 2017
  • Kje: Pinelina dnevna soba, Ljubljana
  • Izbor medijskih objav: SIGIC, 24ur.com, Delo, Mladina