STREET EXPLOSION

Festival urbane kulture Street Explosion se je po dvanajstih letih ponovno vrnil v Ljubljano. Street Explosion – Back to the Roots je svoj epilog dobil 14. marca 2014 v ljubljanskem klubu Cvetličarna.

 

Na notranjem odru so nastopili Edo Maajka, Klemen Klemen, General Woo, Bad Copy, Kiša Metaka, Don’t Make New People, Yugovinil – raznovrstna druščina zasedb iz širše regije. Prav tako so obiskovalci na odru lahko slišali mnogo DJ-jev ( Dj Dado, DJ Stojk, DJ K pow, Dj Woody so izvedli tudi scratch session, floor pa so zavzeli tudi breakdancerji (breakdance battle). Na zunanjem odru pa so se predstavili DJ-ji kot so DJ Borka (rx:tx, Good Foot), DJ Bakto, Dj in Dj Bajo.

 

Gibanje urbane kulture Street Explosion je delovalo med letoma 1999 in 2003. Slonelo je na raznolikem mednarodnem programu; od glasbe, breakdance-a, video animacije, grafitarstva do interierne instalacije in mnogih drugih umetniških izrazov, s katerimi je postavljal smernice le-teh.

Že prvi Street Explosion, ki se je zgodil leta 1999, opravičuje sloves in ime, saj je gostil danes kultna imena kot so Elvis Jackson, Srečna mladina, Cancel, Not the same, Klon art (….), Dj K pow, Dj Dado, Digital Boyz. Nekaterim med njimi je Street Explosion predstavljal odskočno desko.